Vergoeding

 

Iedereen in Nederland heeft recht op een zorgvergoeding.

Met ingang van 2014 is er veel veranderd in de psychologische zorg. Iedereen van 18 jaar en ouder betaalt een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. In 2017 is het verplicht eigen risico € 385,00. Dat betekent dat u de eerste € 385,00 van zorg uit het basispakket zelf betaalt. 

Daarnaast hanteren zorgverzekeraars afhankelijk van uw soort polis (natura- of restitutie polis) verschillende vergoedingen

Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars en ik hanteer de volledige NZA tarieven. De nota die u van mij ontvangt kunt u zelf declareren bij uw verzekering. 

Afhankelijk van uw polis kunt u dit bij uw zorgverzekeraar indienen voor een vergoeding. 

Voordat u start met de behandeling is het belangrijk te informeren wat uw zorgverzekeraar vergoed. Om voor vergoeding van uw zorgverzekeraar in aanmerking te komen heeft u een verwijsbrief van de huisarts nodig. 

Voor problemen met uw zorgverzekeraar over bijvoorbeeld vergoedingen kunt u zich wenden tot de Stichting Klachten en Geschillen Borgverzekeringen (SKGZ). 

Niet verzekerde zorg:

Voor de behandeling van diagnoses die buiten de verzekerde zorg vallen, zoals: aanpassingsstoornissen, relatie problematiek en sommige eetstoornissen, krijgt u geen vergoeding (zie website LVVP voor meer informatie). 

Het tarief hiervoor bedraagt € 130,00 per persoon per sessie van 60 minuten. Een sessie bestaat uit een gesprek van 45 minuten en 15 minuten indirecte tijd.  Onder indirecte tijd valt administratieve handelingen, contacten met verwijzers, etc. 

Het bovenstaande tarief geldt tevens voor supervisie en leertherapie. 

No show

Indien u een afspraak wilt annuleren is het van belang dit 24 uur voor de betreffende afspraak te doen. Bij annuleringen binnen 24 uur wordt u € 50 in rekening gebracht. Dit is 50% van het uurtarief. De zorgverzekeraar vergoedt dit niet.

Contact en Route

 

U kunt contact opnemen via telefoon, e-mail of onderstaand formulier. U ontvangt van mij zo spoedig mogelijk een reactie.

Contact

Hartelijk dank voor uw bericht.
Ik zal spoedig contact met u opnemen.